Králik na stredomorský spôsob - Tajomstvo mojej kuchyne

Králik na stredomorský spôsob

Maspoma

Stehná z králika opečieme v hrnci na oleji zo všetkých strán. Šalotku nakrájame nadrobno a pridáme ku králikovi, zalejeme vínom, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme asi 50 minút.

Zeleninu (zeler, mrkvy, zemiaky) očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme do misky, do zeleniny pridáme maslo a rozmixujeme na pyré. Králika podlejeme vodou zo zeleniny a ešte chvíľu podusíme.  Pridáme čierne olivy a už len 5 minút podusíme. Odokryjeme a necháme chvíľku redukovať. Na záver omáčku dochutíme maslom, soľou, čiernym  korením a stredomorskými bylinkami.

Brokolicu a karotky krátko uvaríme v osolenej vode a schladíme. Hotového králika prelejeme omáčkou, podávame s pyré a zeleninkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Roman Gejdoš | Recept z epizódy: 05. 06. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu