Ingrediencie
- 5 stehien z králika
- 4 šalotky
- 200 ml bieleho vína
- čierne vykôstkované olivy v náleve
- olivový olej
- 2-3 PL masla
- bylinky - stredomorský mix
- soľ
- čierne korenie mleté
- na pyré:
- 1 zeler
- 3 mrkvy
- 3 zemiaky
- 3 PL masla
- soľ
- +
- 1 menšia brokolica
- 7-8 malých karotiek
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Králik na stredomorský spôsob
Stehná z králika opečieme v hrnci na oleji zo všetkých strán. Šalotku nakrájame nadrobno a pridáme ku králikovi, zalejeme vínom, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme asi 50 minút.
Zeleninu (zeler, mrkvy, zemiaky) očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme do misky, do zeleniny pridáme maslo a rozmixujeme na pyré. Králika podlejeme vodou zo zeleniny a ešte chvíľu podusíme. Pridáme čierne olivy a už len 5 minút podusíme. Odokryjeme a necháme chvíľku redukovať. Na záver omáčku dochutíme maslom, soľou, čiernym korením a stredomorskými bylinkami.
Brokolicu a karotky krátko uvaríme v osolenej vode a schladíme. Hotového králika prelejeme omáčkou, podávame s pyré a zeleninkou.
Šéfkuchár: Roman Gejdoš | Recept z epizódy: 05. 06. 2022
Ingrediencie
- 5 stehien z králika
- 4 šalotky
- 200 ml bieleho vína
- čierne vykôstkované olivy v náleve
- olivový olej
- 2-3 PL masla
- bylinky - stredomorský mix
- soľ
- čierne korenie mleté
- na pyré:
- 1 zeler
- 3 mrkvy
- 3 zemiaky
- 3 PL masla
- soľ
- +
- 1 menšia brokolica
- 7-8 malých karotiek
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame