Plnené jahňacie stehno - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnené jahňacie stehno

Maspoma

Jahňacie stehno vykostíme, pekáč s olejom dáme na sporák, osmažíme kosti zo stehna, pridáme nakrájanú zeleninu , paradajky, zalejeme červeným vínom a dusíme. Do misky dáme nakrájaný toastový chlieb, zalejeme mliekom, pridáme nasekaný medvedí cesnak, bylinky, celé vajcia a mleté mäso a vypracujeme plnku. Vykostené jahňacie stehno osolíme, okoreníme, naplníme plnkou, zrolujeme a obalíme v bravčovej sieťke. Ak plnka zostane, obalíme ju len v sieťke a pečieme spolu s mäsom v pekáči so zeleninou pri 180 stupňoch asi 45-60 minút. Upečené nakrájame, šťavu precedíme, dochutíme maslom a podávame so zemiakovou kašou, varenou koreňovou zeleninou,

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 06. 04. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu