Ingrediencie
- jahňacie stehno,
- 200 g mletého bravčového pleca,
- 1 bravčová sieťka,
- 4 ks toastového chleba,
- medvedí cesnak,
- 1 cibuľa,
- 3 rajčiny,
- 200 ml červeného vína,
- koreňová zelenina (2 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, ½ zeleru),
- 2 surové vajca,
- 2 varené vajcia,
- olej,
- korenie,soľ,
- 100 ml mlieka,
- 2 strúčiky cesnaku,
- bylinky,
- 50 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené jahňacie stehno
Jahňacie stehno vykostíme, pekáč s olejom dáme na sporák, osmažíme kosti zo stehna, pridáme nakrájanú zeleninu , paradajky, zalejeme červeným vínom a dusíme. Do misky dáme nakrájaný toastový chlieb, zalejeme mliekom, pridáme nasekaný medvedí cesnak, bylinky, celé vajcia a mleté mäso a vypracujeme plnku. Vykostené jahňacie stehno osolíme, okoreníme, naplníme plnkou, zrolujeme a obalíme v bravčovej sieťke. Ak plnka zostane, obalíme ju len v sieťke a pečieme spolu s mäsom v pekáči so zeleninou pri 180 stupňoch asi 45-60 minút. Upečené nakrájame, šťavu precedíme, dochutíme maslom a podávame so zemiakovou kašou, varenou koreňovou zeleninou,
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 06. 04. 2014
Ingrediencie
- jahňacie stehno,
- 200 g mletého bravčového pleca,
- 1 bravčová sieťka,
- 4 ks toastového chleba,
- medvedí cesnak,
- 1 cibuľa,
- 3 rajčiny,
- 200 ml červeného vína,
- koreňová zelenina (2 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, ½ zeleru),
- 2 surové vajca,
- 2 varené vajcia,
- olej,
- korenie,soľ,
- 100 ml mlieka,
- 2 strúčiky cesnaku,
- bylinky,
- 50 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame