Jahňacie stehno na tymiáne - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahňacie stehno na tymiáne

Maspoma

Jahňacie stehno nakrájame na plátky a asi hodinu marinujeme v zmesi olivového oleja a čerstvého tymianu. Na masle podusíme lístky čakanky, podlejeme vodou, pridáme neošúpané strúčiky cesnaku a dusíme. Ďalšie maslo rozpustíme, opečieme na ňom mäso z oboch strán do zlatista, preložíme do zapekacej misy, pridáme časť opečeného cesnaku a dáme ešte na cca 10 minút zapiecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Červenú papriku nakrájame na jemné kocky, udusíme na masle, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Hotovú prepasírujeme. Jahňacie cesto podávame s čakankou, cesnakom a paprikovým dipom.

Maspoma

Šéfkuchár: Zuzana Krónerova | Recept z epizódy: 08. 04. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu