Jahňacie filety v chlebovom ceste a zelerové placky - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahňacie filety v chlebovom ceste a zelerové placky

Decodom

Kuracie prsia pomelieme a potom ich preložíme do ručného sekáča,  pridáme kocky ľadu, šľahačkovú smotanu , hrsť špenátu, osolíme  a ešte dobre rozmixujeme.  Jahňacie filety osolíme a narýchlo opečieme na oleji. Dochutíme tymianom, rozmarínom a granulovaným cesnakom. Chlebový plát potrieme rozmixovaným kuracím mäsom. Uložíme naň plátky slaniny a ešte jednu vrstvu mixovaného mäsa. Do stredu položíme  2 pláty jahňacích filiet, ktoré sú tiež spojené  kuracím mäsom a zbalíme do rolády. Takto vytvoríme 2 rolády.  Na panvici na oleji rolády rýchlo opečieme, preložíme na pekáč a dopekáme v rúre pri 180 stupňoch asi 15-20 min.

Placky: Nastrúhame petržlen,  zeler a zemiak. Pridáme 2 vajíčka, soľ, korenie, 1 KL Solamylu a na zahustenie  asi 2 PL hladkej múky.  Robíme malé placky, ktoré vyprážame na oleji.

Omáčka: Nakrájanú šalotku opečieme na masle.  Pridáme červené víno , 1-2 KL cukru, 1 KL Solamylu, osolíme , pridáme rozmarín a redukujeme.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 06. 03. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu