Ingrediencie
- 200 g fazule (namočenej vo vode aspoň 12 hodín)
- 200 g pohanky (predvarenej)
- 500 g jahňacieho mäsa
- 300 g cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 PL kačacej alebo husacej masti
- 1 zemiak
- majoránka
- rímska rasca
- korenie štyroch farieb
- mletá sladká červená paprika
- bobkový list
- korenie nové mleté
- drvené čierne korenie Mäspoma
- celá škorica
- čili
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňací šolet
Jahňacie mäso odblaníme, nakrájame, osolíme a posypeme majoránkou. Vo väčšom hrnci roztopíme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak nakrájaný na väčšie kúsky a opražíme do sklovita. Mäso vložíme do hrnca a chvíľu opekáme. Dochutíme koreninami, zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme asi 45 minút. Potom pridáme fazuľu, ktorú sme namočili deň vopred a podusíme asi 30 minút. Na záver ešte pridáme predvarenú pohanku, dochutíme troškou čili, prípadne inými koreninami a zahustíme nastrúhaným zemiakom. Dusíme ešte asi 30 minút, resp. podľa potreby.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 16. 05. 2021
Ingrediencie
- 200 g fazule (namočenej vo vode aspoň 12 hodín)
- 200 g pohanky (predvarenej)
- 500 g jahňacieho mäsa
- 300 g cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 PL kačacej alebo husacej masti
- 1 zemiak
- majoránka
- rímska rasca
- korenie štyroch farieb
- mletá sladká červená paprika
- bobkový list
- korenie nové mleté
- drvené čierne korenie Mäspoma
- celá škorica
- čili
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame