Jahňací šolet - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahňací šolet

Maspoma

Jahňacie mäso  odblaníme, nakrájame, osolíme a posypeme majoránkou. Vo väčšom hrnci roztopíme masť,  pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak nakrájaný na väčšie kúsky a opražíme do sklovita. Mäso vložíme do hrnca a chvíľu opekáme. Dochutíme  koreninami, zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme asi 45 minút. Potom pridáme fazuľu, ktorú sme  namočili deň vopred a podusíme asi 30 minút. Na záver ešte  pridáme predvarenú pohanku, dochutíme troškou čili, prípadne inými koreninami a zahustíme nastrúhaným zemiakom. Dusíme ešte asi 30 minút, resp. podľa potreby.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 16. 05. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu