Zapekané kurča na cibuli so smotanou - Tajomstvo mojej kuchyne

Zapekané kurča na cibuli so smotanou

Maspoma

Kurča rozporcujeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky nakrájame na plátky. Zmiešame kyslú a obidve šľahačkové smotany. Do hlbšieho pekáča uložíme vrstvu zemiakov, osolíme, pridáme vrstvu cibule, kuracie mäso, znova vrstvu cibule a zalejeme polovicou smotanovej zmesi. Nakoniec dáme vrstvu zemiakov a všetko zalejme zvyškom smotanovej zmesi. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C asi 45 minút prikryté a odokryté dopekáme 15 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Ivan Tuli Vojtek | Recept z epizódy: 01. 11. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu