Terina z hydinových pečienok s cibuľovou marmeládou - Tajomstvo mojej kuchyne

Terina z hydinových pečienok s cibuľovou marmeládou

Maspoma

Maslo rozpustíme, 100 g pečienok nakrájame spolu s pistáciami a polovicou jablka a hľuzovkou nadrobno. Zvyšok surových pečienok rozmixujeme s celými vajcami, ochutíme rýchlosoľou a korením. Do tejto zmesi postupne zašľaháme rozpustené maslo. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na troche masla, pridáme nakrájaný cesnak, hrozienka, druhú polovicu nakrájaného jablka a podusíme. Po vychladnutí primiešame k rozmixovaným
pečienkam a ešte domixujeme. Na záver zmiešame s nadrobno nakrájanými pečienkami, pistáciami, polovicou jablka a hľuzovkou, dochutíme majoránom a brandy. Zapekacie misky vystelieme plátkami slaninky, vlejeme terinu, slaninkou prikryjeme, na vrch uložíme bobkový list a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110 stupňov asi 45 minút.

Marmeláda: Cibuľu nadrobno nakrájame, opečieme na oleji, zalejeme červeným vínom a redukujeme asi 20-30 minút. Potom pridáme cukor a necháme skaramelizovať, dochutíme soľou a brandy

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 02. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.