Paštéta z kuracej pečene z figovo-hruškovým chutney a redukciou z červeného vína - Tajomstvo mojej kuchyne

Paštéta z kuracej pečene z figovo-hruškovým chutney a redukciou z červeného vína

Maspoma

Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme cesnak a neskôr kuraciu pečeň. Pečeň orestujeme do polomäkka a zalejeme vínom, brandy a pridáme tymian. Víno a brandy necháme vyredukovať a zmes následne vychladnúť.

Do menšieho hrnca nalejeme med a šťavu z citróna a vyredukujeme na cca 1/3, pridáme na malé kocky nakrájané figy a neskôr pokrájané hrušky, premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 8 minút. Pred koncom dochutíme soľou a čerstvo pomletým korením.

Na panvičku nasypeme cukor a skaramelizujeme ho, pridáme maslo, necháme rozpustiť a potom zalejeme červeným vínom a pridáme brusnice. Necháme vyredukovať na sirupovú konzistenciu. Paštétu podávame s figovo-hruškovým chutney preliate redukciou z červeného vína.

Maspoma

Šéfkuchár: David Cehlárik | Recept z epizódy: 23. 03. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu