Maslové kurča s pomarančovou glazúrou a krémovými pečenými zemiakmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Maslové kurča s pomarančovou glazúrou a krémovými pečenými zemiakmi

Maspoma

Kožu kurčaťa uvoľníme prstami, natlačíme pod ňu plátky masla a lístky šalvie. Poriadne zvonku aj zvnútra posypeme soľou a koreniacou zmesou “Zlaté kura”. Kuchynskou niťou kurča previažeme a dáme do sklenenej misy na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 135-140 stupňov (ideálne s programom „para“), pečieme asi 7-10 minút a v pečení pokračujeme ďalších 60-80 minút na tej istej teplote , no bez parného programu.

Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na kolieska a opečieme na masle. Dáme na maslom vymastený plech, dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a tymianom. Vložíme do rúry a pečieme spolu s kurčaťom, pokiaľ nie sú hotové.

V panvici zmiešame smotanu, maslo, horčicu, necháme zovrieť a chvíľku redukujeme. Do teplého krému pridáme upečené zemiaky a chvíľku ich prevraciame. Na záver ešte dochutíme čiernym korením a bylinkami ( petržlen, šalvia, rozmarín, pažítka).

Kurča vyberieme, do časti výpeku pridáme džem a javorový sirup. Zmesou polejeme kurča a dáme zapiecť – skaramelizovať- na 10 minút pri teplote 190 C. Hotové posypeme bylinkami a podávame spolu so zemiakmi.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 01. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu