Marocké modelky - Tajomstvo mojej kuchyne

Marocké modelky

Maspoma

Prepeličky umyjeme, očistíme, osolíme, okoreníme a rozložíme na plech. Zmiešame víno s vodou, pridáme soľ, korenie a polejeme prepeličky. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia približne 15 minút. Prepeličky vyberieme, obalíme ich v slaninke, pridáme namočené hrozienka a ešte 10 minút dopekáme.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Ryžu  opražíme v hrnci nasucho a potom pridáme trocha oleja. Zalejeme vodou, približne 1 cm nad povrch ryže, necháme prevrieť, stíšime a ďalej varíme zakrytú  na slabom plameni  (asi 30 minút). Dochutíme soľou a rozmarínom.

Píniové oriešky opražíme na sucho na panvici a primiešame ich k hotovej ryži spolu s nasekaným koriandrom. Z výpeku vyberieme hrozienka, precedíme a tiež pridáme k ryži. Dobre spolu premiešame.

Šťavu z výpeku zredukujeme a pridáme med spolu s citrónovou šťavou, dochutíme soľou a korením.

Redukciou polievame prepeličky s ryžou. Dozdobíme granátovým jablkom, koriandrom, príp. čakankou.

Maspoma

Šéfkuchár: Boris Hanečka | Recept z epizódy: 30. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty