Ingrediencie
- na kurča:
- 1 kurča
- 1000 g ryže
- 1 veľký karfiol
- 2 cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- korenie štyroch farieb celé
- kurací bujón
- kurkuma
- 200 g olúpaných mandlí
- olej na vyprážanie
- na šalát:
- 500 g tvrdých paradajok
- zväzok mladej cibuľky
- zväzok mladej reďkovky
- ľadový šalát
- tri zelené neštipľavé papriky
- 2 citróny
- olivový olej
- +
- jogurt
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Makluba
Kurča umyjeme, očistíme a naporcujeme na väčšie kúsky. Vo veľkom hrnci opečieme kúsky nasucho, pridáme nakrájanú cibuľu a zalejeme vodou. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, korením štyroch farieb, kuracím bujónom a všetko dáme variť.
Do ešte suchej ryže primiešame kurkumu a soľ. Medzitým umytý karfiol rozdelíme na ružičky, posolíme a osmažíme na rozhorúčenom oleji.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Keď je kurča uvarené, vyberieme ho a poukladáme ho na dno hrnca v tvare torty. Na kurča navrstvíme osmažený karfiol a ochutenú ryžu. Všetko zalejeme vývarom z kurčaťa, v množstve ako keby sme varili ryžu, prikryjeme a necháme variť na miernom ohni. Keď je ryža uvarená hrniec položíme na väčší okrúhly podnos a prevrátime. Na vrch dna dáme v studenej vode namočenú a vyžmýkanú utierku a necháme stáť 10-15 minút. Medzitým nasucho osmažíme osolené mandle a nakoniec ich pokvapkáme trochou oleja. Hrniec opatrne zdvihneme a na tácke budeme mať mäsovo-ryžovú tortu. Vrch posypeme opraženými mandľami.
Na zeleninový šalát pokrájame všetku zeleninu na malé kúsky, osolíme, dochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom, na záver pridáme paradajky. Premiešame až tesne pred podávaním.
Kurča podávame so šalátom a trochou jogurtu.
Šéfkuchár: Souheil Ghannam | Recept z epizódy: 06. 05. 2018
Ingrediencie
- na kurča:
- 1 kurča
- 1000 g ryže
- 1 veľký karfiol
- 2 cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- korenie štyroch farieb celé
- kurací bujón
- kurkuma
- 200 g olúpaných mandlí
- olej na vyprážanie
- na šalát:
- 500 g tvrdých paradajok
- zväzok mladej cibuľky
- zväzok mladej reďkovky
- ľadový šalát
- tri zelené neštipľavé papriky
- 2 citróny
- olivový olej
- +
- jogurt
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame