Makluba - Tajomstvo mojej kuchyne

Makluba

Decodom

Kurča umyjeme, očistíme a naporcujeme na väčšie kúsky. Vo veľkom hrnci opečieme kúsky nasucho, pridáme nakrájanú cibuľu a zalejeme vodou. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, korením štyroch farieb,  kuracím bujónom a všetko dáme variť.

Do ešte suchej ryže primiešame kurkumu a soľ. Medzitým umytý karfiol rozdelíme na ružičky, posolíme a osmažíme na rozhorúčenom oleji.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Keď je kurča uvarené, vyberieme ho a poukladáme ho na dno hrnca v tvare torty. Na kurča navrstvíme osmažený karfiol a ochutenú ryžu. Všetko zalejeme vývarom z kurčaťa, v množstve ako keby sme varili ryžu, prikryjeme a necháme variť na miernom ohni. Keď je ryža uvarená hrniec položíme na väčší okrúhly podnos a prevrátime. Na vrch dna dáme v studenej vode namočenú a vyžmýkanú utierku a necháme stáť 10-15 minút. Medzitým nasucho osmažíme osolené mandle a nakoniec ich pokvapkáme trochou oleja. Hrniec opatrne zdvihneme a na tácke budeme mať mäsovo-ryžovú tortu. Vrch posypeme opraženými mandľami.

Na zeleninový šalát pokrájame všetku zeleninu na malé kúsky, osolíme, dochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom, na záver pridáme paradajky. Premiešame až tesne pred podávaním.

Kurča podávame so šalátom a trochou jogurtu.

Decodom

Šéfkuchár: Souheil Ghannam | Recept z epizódy: 06. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu