Kurča na Rizlingu - Tajomstvo mojej kuchyne

Kurča na Rizlingu

Decodom

Kurča vykostíme. Z kostí, koreňovej zeleniny a cibule pripravíme vývar. Stehná nakrojíme a opečieme  spolu s prsiami na oleji (vcelku). Pridáme cesnak nakrájaný na väčšie kusy, rozmarín a tymian. Mäso vyberieme a do výpeku vložíme kúsok masla, na štvrtinky nakrájané šalotky a šampiňóny. Zalejeme vínom, vývarom, mäso vložíme späť  a dochutíme petržlenovou vňaťou, bobkovým listom, soľou a čiernym korením, prikryjeme a dusíme. Prsia sú hotové skôr a stehná dusíme troška dlhšie. Stehná vyberieme a omáčku dochutíme vínom, smotanou a mliekom. Premiešame a necháme prevrieť 2-3 minúty. Mäso vložíme späť do omáčky, aby sa prehrialo.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na špecle do misky rozbijeme vajcia, pridáme špenát, troška oleja a všetko rozmixujeme. Postupne prisypávame múku, tak aby nám vzniklo cesto požadovanej hustoty. Dochutíme nastrúhaným muškátovým orechom, varíme vo vriacej vode a  hotové vložíme do studenej vody, scedíme a opečieme na rozohriatom masle.

Mäso preliate omáčkou podávame so špenátovými špeclami.

Decodom

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 21. 01. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu