Ingrediencie
- kuracie prsia
- hladká múka
- ½ póru
- ½ červenej papriky
- 1 menšia cuketa
- 1-2 mrkvy
- 5-6 šampiňónov
- 5-6 cherry paradajok
- 1 smotana na šľahanie (33%)
- olivový olej
- sladká mletá červená paprika
- stredomorská bylinková zmes
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie nugety v šľahačke
Kuracie prsia nakrájame na väčšie nugety, obalíme v zmesi hladkej múky, červenej papriky, čierneho korenia a soli. Narýchlo opečieme na olivovom oleji a preložíme do zapekacej misy. Medzi mäsko naukladáme zeleninu nakrájanú na väčšie kúsky, šampiňóny prekrojené na polovice a celé cherry paradajky. Do výpeku, ktorý zostal po mäsku pridáme smotanu, soľ a bylinkovú zmes a zalejme nugety so zeleninou. Všetko dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C asi na 30 minút. Hotové posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Zdenka Studenková | Recept z epizódy: 10. 04. 2022
Ingrediencie
- kuracie prsia
- hladká múka
- ½ póru
- ½ červenej papriky
- 1 menšia cuketa
- 1-2 mrkvy
- 5-6 šampiňónov
- 5-6 cherry paradajok
- 1 smotana na šľahanie (33%)
- olivový olej
- sladká mletá červená paprika
- stredomorská bylinková zmes
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame