Kuracie lodičky - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuracie lodičky

Maspoma

Tekvicu Hokkaido umyjeme, rozštvrtíme a vyberieme semienka (nešúpeme). Kuracie prsia rozkrojíme na tenšie plátky a vykrojíme z nich trojuholníky.  Ochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou. Celé vajíčka rozšľaháme v miske, plátky mäsa posolíme, obalíme vo vajíčku a  v nasekaných orieškoch. Spolu so štvrtinami tekvice poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 30 minút.

Keď sú tekvica a kuracie mäsko upečené, špajdľou napichneme mäsové trojuholníky tak, aby nám pripomínali plachtu a sťažeň. Špajdle s mäskom zapichneme do štvrtiny tekvice a vytvoríme tak loďky.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na šalát zmiešame nakrájané uhorky, cherry paradajky, zaváranú cviklu a listový šalát. Dochutíme soľou, čiernym korením a šalátovým korením. Dressing pripravíme z jogurtu a cesnaku.

Na tanier servírujeme loďku spolu so šalátom a dressingom.

Maspoma

Šéfkuchár: Richard Čanaky | Recept z epizódy: 01. 12. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu