Kačacie prsia s opekanou polentou a Tekvicový džem - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačacie prsia s opekanou polentou a Tekvicový džem

Maspoma

Polentu s nastrúhanou pomarančovou kôrou dochutíme soľou, čiernym korením varíme vo vode (v pomere 1:4) asi 10 minút tak, aby vznikla veľmi hustá kaša. Vylejeme  na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie  a necháme uplne vychladnúť, ideálne je uvariť si  polentu deň vopred a keď je vychladnutá, vložiť ju ešte do chladničky.

Kačacie prsia vysušíme v papierovej utierke, nakrojíme kožu tak, aby sme nekrájali do mäsa, osolíme z každej strany a čierne korenie dáme len na stranu bez kože. Opekáme na troške kačacieho tuku najprv na strane, kde je koža, až kým je koža hnedá a chrumkavá, potom otočíme a 2-3 minúty opekáme z druhej strany. Prsia necháme oddýchnuť. Vo výpeku necháme rozpustiť  cukor, prilejeme víno, vývar, šťavu z pomaranča pridáme badián, lúpané gaštany a soľ. Redukujeme,  kým omáčka zhustne. Keď je omáčka hotová, dáme prsia ohriať do rúry vyhriatej na 150°Casi na 5 minút.Vychladnutú polentu nakrájame a osmažíme do zlatista z každej strany. Prsia podávame s opečenou polentou preliate omáčkou.

Na džem:

Tekvicu nakrájame, pridáme ostatné ingrediencie, premiešame a povaríme. Na záver pridáme Džemko 2:1 znova dobre premiešame  a dovaríme podľa  návodu.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 31. 10. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.