Ingrediencie
- 250 g polenty
- 1 celý pomaranč (kôru aj šťavu)
- kačacie prsia
- kačacia masť
- 2 PL trstinového cukru
- 250 ml červeného vína
- 250 ml vývaru
- badian
- 150 g lúpaných gaštanov
- soľ
- čierne korenie
- Na džem:
- 1 kg tekvice
- 200 ml pomarančového džúsu
- šťava a kôra z 3 pomarančov
- šťava z 1 limetky
- 50 ml pomarančového likéru
- 500 g kryštálového cukru
- Džemko 2:1
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia s opekanou polentou a Tekvicový džem
Polentu s nastrúhanou pomarančovou kôrou dochutíme soľou, čiernym korením varíme vo vode (v pomere 1:4) asi 10 minút tak, aby vznikla veľmi hustá kaša. Vylejeme na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie a necháme uplne vychladnúť, ideálne je uvariť si polentu deň vopred a keď je vychladnutá, vložiť ju ešte do chladničky.
Kačacie prsia vysušíme v papierovej utierke, nakrojíme kožu tak, aby sme nekrájali do mäsa, osolíme z každej strany a čierne korenie dáme len na stranu bez kože. Opekáme na troške kačacieho tuku najprv na strane, kde je koža, až kým je koža hnedá a chrumkavá, potom otočíme a 2-3 minúty opekáme z druhej strany. Prsia necháme oddýchnuť. Vo výpeku necháme rozpustiť cukor, prilejeme víno, vývar, šťavu z pomaranča pridáme badián, lúpané gaštany a soľ. Redukujeme, kým omáčka zhustne. Keď je omáčka hotová, dáme prsia ohriať do rúry vyhriatej na 150°Casi na 5 minút.Vychladnutú polentu nakrájame a osmažíme do zlatista z každej strany. Prsia podávame s opečenou polentou preliate omáčkou.
Na džem:
Tekvicu nakrájame, pridáme ostatné ingrediencie, premiešame a povaríme. Na záver pridáme Džemko 2:1 znova dobre premiešame a dovaríme podľa návodu.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 31. 10. 2021
Ingrediencie
- 250 g polenty
- 1 celý pomaranč (kôru aj šťavu)
- kačacie prsia
- kačacia masť
- 2 PL trstinového cukru
- 250 ml červeného vína
- 250 ml vývaru
- badian
- 150 g lúpaných gaštanov
- soľ
- čierne korenie
- Na džem:
- 1 kg tekvice
- 200 ml pomarančového džúsu
- šťava a kôra z 3 pomarančov
- šťava z 1 limetky
- 50 ml pomarančového likéru
- 500 g kryštálového cukru
- Džemko 2:1
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame