Ingrediencie
- 2 kačacie prsia
- 1-2 PL kačacej masti
- 500 g zemiakov
- 1 šľahačková smotana
- 200 g čerstvého špenátu
- 100 g parmezánu
- pomarančová kôra
- halitová soľ, Mäspoma
- čierne korenie
- na omáčku:
- trocha oleja
- 2 PL masla
- 100 ml pomarančového džúsu
- 100 ml bieleho vína
- 1 pomaranč
- zázvor
- 1 PL kryštálového cukru
- čerstvý rozmarín
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia s gratinovanými zemiakmi so špenátom
Na kačacou masťou vymastený plech poukladáme špenát, na kolieska nakrájané zemiaky a na vrch nastrúhame pomarančovú kôru. Znova navrstvíme špenát, zemiaky, ešte raz špenát a zemiaky, všetko zalejeme sladkou smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 40 minút. Keď zemiaky začnú hnednúť, posypeme ich parmezánom a dáme zapiecť, kým sa parmezán neroztopí.
Kačacie prsia posolíme, okoreníme, narežeme kožu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 12 minút. Vyberieme, necháme prikryté alobalom 10 minút odpočinúť a na záver sprudka osmažíme kožou dole na kačacej masti do chrumkava.
Odrezky z kačky nakrájame a na oleji opečieme. Podlejeme bielym vínom, džúsom a šťavou z pomaranča. Pridáme zázvor, soľ, troška cukru, dužinu z pomaranča, rozmarín a troška masla. Podávame kačacie prsia preliate omáčkou s gratinovanými zemiakmi so špenátom.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 28. 03. 2021
Ingrediencie
- 2 kačacie prsia
- 1-2 PL kačacej masti
- 500 g zemiakov
- 1 šľahačková smotana
- 200 g čerstvého špenátu
- 100 g parmezánu
- pomarančová kôra
- halitová soľ, Mäspoma
- čierne korenie
- na omáčku:
- trocha oleja
- 2 PL masla
- 100 ml pomarančového džúsu
- 100 ml bieleho vína
- 1 pomaranč
- zázvor
- 1 PL kryštálového cukru
- čerstvý rozmarín
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame