Kačacie prsia s gratinovanými zemiakmi so špenátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačacie prsia s gratinovanými zemiakmi so špenátom

Maspoma

Na kačacou masťou vymastený plech poukladáme špenát, na kolieska nakrájané zemiaky a na vrch nastrúhame pomarančovú kôru. Znova navrstvíme špenát, zemiaky, ešte raz špenát a zemiaky, všetko zalejeme sladkou smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 40 minút. Keď zemiaky začnú hnednúť, posypeme ich parmezánom a dáme zapiecť,  kým sa parmezán neroztopí.

Kačacie prsia posolíme, okoreníme, narežeme kožu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 12 minút. Vyberieme, necháme prikryté alobalom 10 minút odpočinúť a na záver sprudka osmažíme kožou dole na kačacej masti do chrumkava.

Odrezky z kačky nakrájame a na oleji opečieme. Podlejeme bielym vínom, džúsom a šťavou z pomaranča. Pridáme zázvor, soľ, troška cukru, dužinu z pomaranča, rozmarín a troška masla. Podávame  kačacie prsia preliate omáčkou s gratinovanými zemiakmi so špenátom.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 28. 03. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu