Kačacie prsia s čokoládovou omáčkou so slivkami a jablkové krokety - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačacie prsia s čokoládovou omáčkou so slivkami a jablkové krokety

Maspoma

Rozpálime panvičku, prudko opečieme kačacie prsia kožou narezanou smerom dolu do zlatej farby, otočíme, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a opekáme ešte 2-3 minúty. Vyberieme na plech a dáme do rúry predhriatej na 100 stupňov Celzia približne na 10 minút. Udržujeme v teple.

Na omáčku do hrnčeka dáme demiglas, pridáme čokoládu, perníkové korenie, soľ a cukor, krátko povaríme a na záver omáčku precedíme.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Orechy orestujeme na panvičke na oleji, pridáme slivky, ktoré opečieme z oboch strán. Podobne orestujeme aj trojfarebné mrkvičky. Nakoniec pridáme trocha masla a citrónový tymian.

Jablká nastrúhame aj so šupou, pridáme celé vajcia, smotanu, prášok do pečiva, hladkolistú petržlenovú vňať nasekanú na jemno, postupne prisypeme polohrubú múku  a miešame, až nám vznikne tuhšie cesto. Tvoríme asi 1 centimeter hrubé placky a opekáme ich na oleji z oboch strán do zlatej farby.

Maspoma

Šéfkuchár: Oskar Klanert | Recept z epizódy: 21. 10. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu