Ingrediencie
- kačacie prsia s kosťou
- kačací tuk
- 2 cibule
- 1 petržlen
- 1 mrkva
- 200 ml vývaru
- 200 ml bieleho vína - rizling
- 150 g kyslej kapusty
- hrsť hrozienok
- 50 g slaninky
- 1 zemiak
- na žemľové knedličky:
- 1 hrnček hrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 6 plátkov toastového chleba
- 2 vajcia
- pažítka
- 3 PL masla
- soľ
- +
- trocha masla na vymastenie hrnčekov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia plnené rizlingovou kapustou so žemľovými knedličkami
Kačacie prsia vykostíme, kosti nasekáme a opražíme. Pridáme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Zalejeme vývarom, bielym vínom (asi 100 ml) a povaríme. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia aspoň na 2 hodiny. Časť prelejeme do malého hrnca a zredukujeme na omáčku.
Na rozpálenom tuku opražíme cibuľu a slaninku, pridáme hrozienka, kapustu, zvyšok bieleho vína a podusíme. Na záver nastrúhame zemiak na zahustenie.
Do kačacích pŕs urobíme otvory, naplníme časťou kapustovej zmesi a uzatvoríme špajdľami. Opražíme na rozpálenom tuku z obidvoch strán, uložíme na pekáč a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia asi na 15 minút. Hotové mäsko vyberieme a nakrájame.
Na žemľové knedličky zmiešame múku s mliekom, pridáme na kocky nakrájané toastové chlebíky, pažítku, žĺtky, soľ a všetko dobre premiešame. Bielky trošku osolíme a vyšľaháme z nich tuhý sneh, ktorý jemne zapracujeme do zmesi. Hrnčeky vymastíme maslom, naplníme zmesou do troch štvrtín, vložíme do vriacej vody, tak aby boli ponorené asi do polovice, prikryjeme a varíme 15 minút vyberieme a na vrch dáme trochu masla. Knedličky vyklopíme z hrnčekov a nakrájame.
Kačacie prsia podávame preliate omáčkou so zvyškom kapusty a knedličkami.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 20. 12. 2021
Ingrediencie
- kačacie prsia s kosťou
- kačací tuk
- 2 cibule
- 1 petržlen
- 1 mrkva
- 200 ml vývaru
- 200 ml bieleho vína - rizling
- 150 g kyslej kapusty
- hrsť hrozienok
- 50 g slaninky
- 1 zemiak
- na žemľové knedličky:
- 1 hrnček hrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 6 plátkov toastového chleba
- 2 vajcia
- pažítka
- 3 PL masla
- soľ
- +
- trocha masla na vymastenie hrnčekov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame