Kačacie prsia plnené rizlingovou kapustou so žemľovými knedličkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačacie prsia plnené rizlingovou kapustou so žemľovými knedličkami

Maspoma

Kačacie prsia vykostíme, kosti nasekáme a opražíme. Pridáme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Zalejeme vývarom, bielym vínom (asi 100 ml) a povaríme. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia aspoň na 2 hodiny. Časť  prelejeme do malého hrnca a zredukujeme na omáčku.

Na rozpálenom tuku opražíme cibuľu a slaninku, pridáme hrozienka, kapustu, zvyšok bieleho vína a podusíme. Na záver nastrúhame zemiak na zahustenie.

Do kačacích pŕs urobíme otvory, naplníme časťou kapustovej zmesi a uzatvoríme špajdľami. Opražíme na rozpálenom tuku z obidvoch strán, uložíme na pekáč a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia asi na 15 minút. Hotové mäsko vyberieme a nakrájame.

Na žemľové knedličky zmiešame múku s mliekom, pridáme na kocky nakrájané toastové chlebíky, pažítku,  žĺtky, soľ a všetko dobre premiešame. Bielky trošku osolíme a vyšľaháme z nich tuhý sneh, ktorý jemne zapracujeme do zmesi. Hrnčeky vymastíme maslom, naplníme  zmesou do troch štvrtín, vložíme do vriacej vody, tak aby boli ponorené asi do polovice, prikryjeme a varíme 15 minút vyberieme a na vrch dáme trochu masla. Knedličky vyklopíme z hrnčekov a nakrájame.

Kačacie prsia podávame preliate omáčkou so zvyškom kapusty a knedličkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 20. 12. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu