Ingrediencie
- 2 kačacie prsia s kosťou,
- sušený majorán,
- čerstvý tymian,
- pivo,
- soľ,
- mleté farebné korenie,
- jablko,
- cibuľu,
- 2 hlavičky cesnaku,
- červenú repu (2 malé hlavičky),
- olivový olej,
- balzamový ocot
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia na cvikle diváčky Valéria Ducko Kelecsényi so synom Ivanom
Prsia nasolíme a 24 hodín necháme odstáť v chladničke. Po odstátí položíme na plech na rozkrájané jablko a tymian, pokoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a podlejeme pivom. Na plech pridáme na 4 časti rozkrojenú cibuľu, zakryjeme alobalom a necháme piecť na 180°C asi hodinu.
Postup pri príprave cvikly:
Cviklu necháme vcelku (ak je príliš veľká, nakrájame ju), uložíme do alobalu a posypeme soľou a mletým čiernym korením, pridáme čerstvý majorán, hlavičku cesnaku, 10 lyžíc balzamového octu a 5 lyžíc olivového oleja. Necháme piecť hodinu na 180°C.
Šéfkuchár: Valéria Ducko Kelecsényi | Recept z epizódy: 22. 11. 2009
Ingrediencie
- 2 kačacie prsia s kosťou,
- sušený majorán,
- čerstvý tymian,
- pivo,
- soľ,
- mleté farebné korenie,
- jablko,
- cibuľu,
- 2 hlavičky cesnaku,
- červenú repu (2 malé hlavičky),
- olivový olej,
- balzamový ocot
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame