Holub s čiernym koreňom a gaštanovým pyré preliaty šípkovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Holub s čiernym koreňom a gaštanovým pyré preliaty šípkovou omáčkou

Decodom

Holuba naporciujeme, oddelíme prsia a stehná. Prsia vložíme do vákuového vrecka spolu s trochou masla, uzatvoríme a vložíme do vody. Varíme pri teplote 60 stupňov Celzia približne 30 minút. Hotové prehrejeme na panvici s kúskom masla. Stehná  zbavíme kože, obalíme v trojobale a vysmažíme.

Čierny koreň očistíme, nakrájame, vložíme do hrnca, zalejeme mliekom a uvaríme do mäkka. Mlieko zlejeme, pridáme trochu masla, soľ a rozmixujeme. Šablónu v tvare stromčekov položíme na plech s papierom na pečenie, natrieme na ňu pyré a nakoniec šablónu odstránime.  Na plechu nám zostane pyré v tvare stromčekov. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 55 stupňov Celzia približne 1,5 hodiny. Na záver stromčeky vysmažíme na oleji.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Čierny koreň tiež môžeme narezať na tenké pásy, osmažiť v oleji a posoliť.

Olúpané gaštany zalejeme mliekom a varíme asi 20 minút. Mlieko zlejeme a gaštany rozmixujeme na pyré.

Biele víno pomaly redukujeme, aby sme dostali približne 200 ml  a ošúpanú hrušku v ňom marinujeme.

Na šípkovú omáčku dáme do menšieho hrnca šípkový džem, maslo, červené víno a trocha soli. Pomaly redukujeme a nakoniec ešte dochutíme maslom.

Prsia so stehnom dáme na tanier spolu s kúskom hrušky, stromčekom z čierneho koreňa a gaštanovým pyré. Dozdobíme pásmi čierneho koreňa a prelejeme šípkovou omáčkou. Všetko na záver jemne posypeme strúhaným perníkom.

Decodom

Šéfkuchár: Branislav Križan | Recept z epizódy: 09. 12. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu