Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g zemiakov uvarených v šupe
- 220 g polohrubej múky (resp. podľa potreby)
- 3 vajcia
- 1-2 PL kačacej masti
- na plnku:
- 1 cibuľa
- 100 g kvalitnej slaninky
- 200 g bryndze
- 2 uvarené zemiaky
- 1 PL masti a masla
- kôpor
- čierne korenie
- soľ
- na dresing:
- 1 kyslá smotana
- pažítka
- +
- 500 ml oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Fritované bryndzové pirohy
Cibuľku a slaninku nakrájame nadrobno. Opečieme ju na masti, do ktorej môžeme pridať trocha masla a necháme vychladnúť. V miske popučíme uvarené zemiaky, pridáme bryndzu, dochutíme čiernym korením, soľou, nasekaným kôprom a dobre premiešame aj
so slaninovou zmesou.
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, vajcia, kačaciu masť a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pomocou formičky z neho vykrojíme kruhy. Tie naplníme bryndzovo slaninovou zmesou, uzatvoríme a fritujeme v horúcom oleji.
Na prípravu dresingu zmiešame smotanu, pažítku, korenie, soľ. Hotové pirohy podávame preliate dresingom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 06. 2021
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g zemiakov uvarených v šupe
- 220 g polohrubej múky (resp. podľa potreby)
- 3 vajcia
- 1-2 PL kačacej masti
- na plnku:
- 1 cibuľa
- 100 g kvalitnej slaninky
- 200 g bryndze
- 2 uvarené zemiaky
- 1 PL masti a masla
- kôpor
- čierne korenie
- soľ
- na dresing:
- 1 kyslá smotana
- pažítka
- +
- 500 ml oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame