Fritované bryndzové pirohy - Tajomstvo mojej kuchyne

Fritované bryndzové pirohy

Maspoma

Cibuľku a slaninku nakrájame nadrobno. Opečieme ju na masti, do ktorej môžeme pridať trocha masla a necháme vychladnúť. V miske popučíme uvarené zemiaky, pridáme bryndzu, dochutíme čiernym korením, soľou, nasekaným kôprom a dobre  premiešame aj

so slaninovou zmesou.

Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, vajcia, kačaciu masť a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pomocou formičky z neho vykrojíme kruhy. Tie  naplníme bryndzovo slaninovou  zmesou, uzatvoríme a fritujeme v horúcom oleji.

Na prípravu dresingu zmiešame smotanu, pažítku, korenie, soľ. Hotové pirohy podávame preliate dresingom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 06. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu