FOIE GRAS s marhuľami - Tajomstvo mojej kuchyne

FOIE GRAS s marhuľami

Maspoma

Na panvici  skaramelizujeme cukor, pridáme pomarančovú šťavu, biele víno a zredukujeme spolu s trochou masla. Pridáme štipku soli a korenia. Rozpolené a vykôstkované marhule vložíme do zredukovanej omáčky a tiež necháme jemne skaramelizovať. Marhule sú hotové, keď sa začnú šúpať.  Pečeň nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme orechovým olejom a opečieme z oboch strán na grile. Na záver posypeme rozdrvenými orechmi a necháme ešte chvíľku dopiecť. Na ugrilované polovice marhúľ  ukladáme plátky pečene, prelejeme omáčkou a podávame s bagetou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 09. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu