Domáca pečienková paštéta - Tajomstvo mojej kuchyne

Domáca pečienková paštéta

Maspoma

Biele víno, koňak a madeiru nalejeme do hrnca a necháme pomaly redukovať. Šalotku spolu s cesnakom nakrájame, orestujeme na panvici s rozohriatym prepusteným maslom. Jablko ošúpeme, nakrájame na kúsky a pridáme k šalotke spolu s niekoľkými lístkami šalvie. Pečienky dôkladne očistíme, okoreníme, pridáme tymian, majoránku a muškátový orech. Takto pripravené pečienky krátko orestujeme na panvici spolu so šalotkou, cesnakom a jablkom. Zmes preložíme do misy , pridáme rýchlosoľ (podľa chuti) a vajcia . Všetko prelejeme do mixéra a zmixujeme. Na panvici rozpustíme prepustené maslo (asi toľko masla koľko pečienok) a pomaly ho prilievame k pečienkovej zmesi. Hrozienka dáme na chvíľu povariť do vínovej redukcie, ktorú potom pridáme do mixéra spolu s nakrájanými pistáciami a zeleným korením. Už len jemne premixujeme. Paštétu nalejeme do pohárov a vrch zalejeme ešte trochou rozpusteného prepusteného masla. Dozdobíme zeleným korením, pistáciami a bobkovým listom. Pečieme na plechu s vodou v zavretých pohároch pri teplote 100-120 stupňov Celzia asi 1 hodinu.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 10. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu