Burrito s kuracím mäsom ryžou a BBQ omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Burrito s kuracím mäsom ryžou a BBQ omáčkou

Maspoma

Na BBQ omáčku roztopíme palmový cukor, pridáme kečup, paradajkový pretlak, colový nápoj , med, worchesterovú omáčku, jablkový ocot, čili, korenie a soľ. Pomaly varíme a premiešavame,  kým sa omáčka nezredukuje na požadovanú konzistenciu. Kuracie prsia potrieme BBQ omáčkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C, aby sa prehriali. Hotové nakrájame na plátky a môžeme natrhať na kúsky. Šalotky rozrežeme na polovice, opečieme na suchej panvici, podlejeme vínnym octom, pridáme trocha medu, limetkovej šťavy  a masla. Uvarenú hnedú ryžu presypeme do misy a zmiešame s paradajkovou salsou. Pridáme natrhaný rímsky šalát, kukuricu, nadrobno nakrájanú šalotku, nasekaný koriander, Gabove mexické korenie a všetko dobre premiešame. Avokádo očistíme , nerežeme na kocky, pridáme med, Gabove mexické korenie, soľ a limetkovú šťavu.

Na tortilu dáme asi 3 PL ryžovej zmesi, trocha kuracieho mäska, avokáda a na vrch nastrúhame syr. Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry a necháme chvíľku zapiecť,  aby boli chrumkavé a syr roztopený.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 10. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu