Ingrediencie
- 750 g kuracích pŕs
- 200 g zemiakového škrobu
- 3 vajcia
- 1 ČL soli
- 1 ČL zeleninového dochucovadla
- 3 PL sójovej omáčky
- 3 PL worčestrovej omáčky
- 2 ČL kari korenia
- 1 ČL čierneho korenia
- 300 ml leča
- olej alebo maslo ghee na vyprážanie
- na zemiakovú kašu:
- 750 g zemiakov
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 100 g masla
- 50 g strúhaného parmezánu
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Slovenské lečové rezne so zemiakovou kašou s parmezánom

Mäso narežeme na tenké rezance a všetky ostatné ingrediencie zmixujeme. Nakrájané mäso vložíme do takto pripravenej marinády a necháme odstáť v chladničke, najlepšie celú noc. Odstáte mäso na panvici sformujeme na rezníky a vyprážame na oleji alebo ghee masle do zlatista.
K uvareným zemiakom pridáme šľahačkovú smotanu, maslo a parmezán a urobíme kašu.
Podávame spolu s rezňami.

Šéfkuchár: Adriana Kučerová | Recept z epizódy: 27. 11. 2022
Ingrediencie
- 750 g kuracích pŕs
- 200 g zemiakového škrobu
- 3 vajcia
- 1 ČL soli
- 1 ČL zeleninového dochucovadla
- 3 PL sójovej omáčky
- 3 PL worčestrovej omáčky
- 2 ČL kari korenia
- 1 ČL čierneho korenia
- 300 ml leča
- olej alebo maslo ghee na vyprážanie
- na zemiakovú kašu:
- 750 g zemiakov
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 100 g masla
- 50 g strúhaného parmezánu
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame