Perkelt zo sírovca, smržov, a medvedieho cesnaku - Tajomstvo mojej kuchyne

Perkelt zo sírovca, smržov, a medvedieho cesnaku

Decodom

Pripravíme čerstvý syr:  Do hrnca vlejeme mlieko a zohrejeme na 70-90°C. Následne pridáme citrónovú šťavu, dôkladne miešame – mlieko sa začne zrážať a syr sa oddelí od srvátky. Túto zmes necháme odstáť 10 minút, následne precedíme cez jemné sitko ( alebo aj premytú gázu). K scedenému syru pridáme polovicu jogurtu, lyžicu vody, soľ, korenie a medvedí cesnak. Dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom a odložíme.

Sírovec a smrže dobre opláchneme aj osušíme. Sírovec nakrájame na tenké slíže a smrže na menšie kúsky podľa potreby. Osolíme a pražíme na masle – najprv len sírovec asi 5 minút, následne pridáme delikátnejšie smrže a spolu opatrne opekáme ďalšie 3-4 minúty. Huby vyberieme a maslo necháme na ďalšie varenie.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Cibule a čili  nakrájame najemno a opražíme na tom istom masle jemne do zlatista. Pridáme trstinový cukor a  necháme jemne skaramelizovať (asi 1-2 minúty), následne pridáme  mletú údenú papriku, miešame pol minúty, podlejeme Ciderom, prevaríme a redukujeme asi 5 minút. Pridáme Ajvar a vývar, varíme ďalších 10 minút (kým sa vývar nezredukuje o tretinu). Potom pridáme zvyšný jogurt, cmar,  ešte dochutíme soľou a korením.  Zmes rozmixujeme dohladka a pridáme opečené huby.  Podávame s čerstvým syrom s medvedím cesnakom. Ako prílohu môžeme zvoliť domáce halušky, cestoviny či čerstvý kváskový chlieb.

Decodom

Šéfkuchár: Michal Kordoš | Recept z epizódy: 29. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.