Hlivový perkelt - Tajomstvo mojej kuchyne

Hlivový perkelt

Maspoma

Pór najemno nakrájame, osmažíme na panvici na oleji, hlivu nakrájame a pridáme k orestovanému póru. Tvrdšie časti hlivy uvaríme v zeleninovom vývare, aby získal charakteristickú chuť. Hlivu podlievame vývarom a dusíme asi 20 minút, dochutíme soľou, červenou paprikou a mletým bielym korením. Na záver perkelt zahustíme s Creme Fraiché

Halušky: Do múky pridáme vajcia a podľa potreby vlažnú vody, aby vzniklo hustejšie cesto, z ktorého potom sádžeme halušky do osolenej vriacej vody.

Hlivový perkelt podávame s haluškami, ozdobený petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Veronika Ožvoldova | Recept z epizódy: 03. 03. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty