Ingrediencie
- 600 g hlivy ustricovej,
- 2 póry,
- 1 Creme Fraiché,
- biele korene,
- mletá červená paprika,
- zeleninový vývar,
- soľ,
- 4 PL oleja,
- petržlenová vňať na ozdobenie,
- na halušky:
- 500 g špaldovej celozrnnej múky,
- 2 vajcia,
- voda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hlivový perkelt
Pór najemno nakrájame, osmažíme na panvici na oleji, hlivu nakrájame a pridáme k orestovanému póru. Tvrdšie časti hlivy uvaríme v zeleninovom vývare, aby získal charakteristickú chuť. Hlivu podlievame vývarom a dusíme asi 20 minút, dochutíme soľou, červenou paprikou a mletým bielym korením. Na záver perkelt zahustíme s Creme Fraiché
Halušky: Do múky pridáme vajcia a podľa potreby vlažnú vody, aby vzniklo hustejšie cesto, z ktorého potom sádžeme halušky do osolenej vriacej vody.
Hlivový perkelt podávame s haluškami, ozdobený petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Veronika Ožvoldova | Recept z epizódy: 03. 03. 2013
Ingrediencie
- 600 g hlivy ustricovej,
- 2 póry,
- 1 Creme Fraiché,
- biele korene,
- mletá červená paprika,
- zeleninový vývar,
- soľ,
- 4 PL oleja,
- petržlenová vňať na ozdobenie,
- na halušky:
- 500 g špaldovej celozrnnej múky,
- 2 vajcia,
- voda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame