Cícerovo-hubový krém - Tajomstvo mojej kuchyne

Cícerovo-hubový krém

Maspoma

Na masti si opražíme nakrájanú cibuľku a mrkvu na kocky. Cibuľku smažíme približne 4 minútky, občas premiešame, približne v polovici pridáme nakrájaný cesnak.

Cícer, huby a nakrájané zemiaky pridáme do hrnca, zalejeme vodou a prikryté pomaly varíme, kým nie je cícer mäkký.

Ku koncu dosolíme a okoreníme. Vyberieme si trošku cíceru s hubami na dozdobenie polievky. Pridáme smotanu podľa chuti, polievku v hrnci rozmixujeme, ešte na minútku dáme povariť a odstavíme.

Podávame polievku posypanú petržlenovou vňaťou, ozdobenú cícerom a hubami. Môžeme podávať aj s chlebovými krutónmi, ktoré si počas varenia polievky pripravíme – chlieb nakrájame na menšie kocky, uložíme na plech a dáme do rúry  zasušiť

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Vašašová | Recept z epizódy: 08. 11. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu