Sviečková na smotane - Tajomstvo mojej kuchyne

Sviečková na smotane

Maspoma

Mäso prešpikujeme slaninkou, osolíme, okoreníme a previažeme motúzikom. Z každej stany prudko opečieme na oleji a preložíme na pekáč. Koreňovú zeleninu očistíme a nastrúhame. Cibuľu nakrájame. Do výpeku z mäsa pridáme zeleninu, cukor, počkáme kým cukor skaramelizuje, pridáme ocot a koliesko citrónu. Osolíme a okoreníme. Zeleninu vyberieme a dáme ju na pekáč k mäsu, ktoré sme potreli horčicou. Pečieme v rúre cca 20 min. pri 180 stupňoch. Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme 15 min postáť v teple. Zeleninu dáme do hrnca, zaprášime múkou, podlejeme smotanou a vývarom, krátko povaríme a potom rozmixujeme. Dochutíme soľou a horčicou. Podávame s hruškou, ktorú sme predtým varili vo víne, ozdobené brusnicami.

Hrnčekové knedle:
Rožky nakrájame a osmažíme na masle. K vychladnutým rožkom pridáme múku, mlieko, žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, sneh z bielkov a soľ. Hrnčeky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Asi do ¾ naplníme zmesou a varíme vo vode cca 20 min.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 03. 03. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu