Steaky v marináde a zemiaky s Avinom - Tajomstvo mojej kuchyne

Steaky v marináde a zemiaky s Avinom

Maspoma

Všetky suroviny na marinádu zmiešame a steaky v nej necháme cez noc odpočívať.  Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a marinované steaky opekáme po 3 minúty z každej strany. Potom ich preložíme do alobalu, na vrch dáme maslo a necháme odpočívať 15 – 20 minút. Suroviny na omáčku dáme do hrnca a zredukujeme na polovicu. Zemiaky aj zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Do hlbokej panvice naukladáme zemiaky, posolíme, posypeme rascou, na to naukladáme krúžky cibule a vrstvy opakujeme. Na záver zalejeme mliekom a pridáme maslo. Pod pokrievkou varíme  na miernom ohni do zmäknutia. Pred dokončením posypeme Avinom, ktorý necháme roztopiť.

Maspoma

Šéfkuchár: Ady Hajdu | Recept z epizódy: 01. 01. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu