Pečené hrušky a srnčie ragú - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečené hrušky a srnčie ragú

Decodom

Rúru  rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Hrušky rozpolíme, poukladáme na plech a pridáme škoricu. Balzamikový ocot zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a vnútrom vanilkového lusku. Zmesou polejeme hrušky. Prázdne vanilkové lusky, vetvičky tymianu a rezančeky citrónovej kôry poukladáme na vrch hrušiek. Na záver ešte pridáme plátky masla. Pečieme 30 minút alebo podľa potreby a zrelosti hrušiek.

Mäso nakrájame a sprudka opražíme na oleji. Vyberieme, vo výpeku opražíme cibuľu, zeler, pridáme paradajkový pretlak a orestujeme. Ďalej prilejeme víno, pridáme čokoládu a zmes necháme redukovať. Srnčie mäso vložíme do tlakového hrnca spolu s kolieskom zázvoru a pomaranča. Zalejeme vývarom, osolíme a dochutíme bobkovým listom. V mažiariku rozdrvíme čierne korenie, borievky a tymian. Nasypeme do vrecúška a pridáme k mäsu. Zredukovanú zmes z panvice tiež vlejeme do tlakového hrnca, pridáme vývar, zvyšok vína a brusnicový kompót. Môžeme ešte pridať trošku cukru. Hrniec uzatvoríme a dusíme 20-30 minút. Na záver omáčku dochutíme maslom a zahustíme  Solamylom.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 11. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu