Hovädzia sviečková Wellington - Tajomstvo mojej kuchyne

Hovädzia sviečková Wellington

Maspoma

Dve šalotky nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme nadrobno nasekané šampiňóny a smažíme dosucha, pre chuť pridáme nadrobno nakrájanú slaninku a tymian.Kuracie prsia pomelieme a potom zmixujeme s ľadom, pridáme sladkú smotanu, osolíme a okoreníme. Túto zmes zmiešame s podusenými šampiňónmi a obalíme ňou sviečkovicu, ktorú sme predtým poprášili múkou, osolili a opiekli na oleji. Lístkové cesto vyvaľkáme a zabalíme doň mäso. Potrieme vajcom a pečieme asi 40-50 min pri 170 stupňoch. Do výpeku z mäsa nakrájame zvyšné šalotky, opečieme, podlejeme vínom a pridáme nakrájané hľuzovky, ktoré sme predtým povarili v portskom víne. Zredukujeme a nakoniec zjemníme studeným kúskom masla.

Mrkvu podusíme na šalotke s maslom a 1 PL cukru, podlejeme perlivou minerálkou tak, aby bola mrkva prikrytá a redukujeme. Brokolicu najskôr 4-5 minút povaríme v osolenej vode a rýchlo schladíme v ľadovej vode, aby mala pekne sýtu zelenú farbu. Potom len jemne ohrejeme na masle.

Hotové mäso nakrájame a podávame s hľuzovkovou omáčkou a podusenou mrkvou a brokolicou.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 21. 12. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu