Filet steak s parmezánom, batatmi a červenou kari šošovicou - Tajomstvo mojej kuchyne

Filet steak s parmezánom, batatmi a červenou kari šošovicou

Maspoma

Mäso  osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici  rozpálime olej a mäso opečieme.  Na záver pridáme trošku masla a celý cesnak.  Bataty nakrájame na rezance, obalíme v múke, dochutíme čiernym korením, korením štyroch farieb, soľou, červenou paprikou a posypeme hnedým cukrom. Zľahka premiešame a pokvapkáme olivovým olejom. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia približne 20-25 minút. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na prílohu osmažíme na panvici šalotku, pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler, maslo, kari korenie, biele víno, troška vývaru a dusíme. Neskôr pridáme šošovicu a znova podusíme. Na záver dochutíme soľou, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a ešte trochou masla. Všetko dobre premiešame.

Ako ďalšiu prílohu opečieme nasucho kukuricu v rúre ( asi 10 minút), ochutíme maslom a soľou.

Maspoma

Šéfkuchár: Ondrej Jánoška | Recept z epizódy: 13. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu