Ingrediencie
- na mäso:
- cca 500 g kvalitnej odležanej sviečkovice
- soľ jemnozrnná
- soľ hrubozrnná
- korenie štyroch farieb
- olivový olej
- maslo
- 2 cesnaky v šupke
- na bataty:
- 2 bataty
- 2-3 PL hladkej múky
- červená mletá paprika
- čierne korenie
- korenie štyroch farieb
- hnedý cukor
- soľ
- olivový olej
- na jemno nastrúhaný parmezán
- petržlenová vňať
- na šošovicu:
- 3 šalotky
- 2 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 1/2 hrnčeka červenej lúpanej šošovice
- zeleninový vývar
- 100 ml suchého bieleho vína
- kari korenie
- soľ
- 2 PL masla
- 1 citrón
- petržlenová vňať
- +
- 2 kukurice na dekorovanie
- 1 PL masla
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Filet steak s parmezánom, batatmi a červenou kari šošovicou

Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici rozpálime olej a mäso opečieme. Na záver pridáme trošku masla a celý cesnak. Bataty nakrájame na rezance, obalíme v múke, dochutíme čiernym korením, korením štyroch farieb, soľou, červenou paprikou a posypeme hnedým cukrom. Zľahka premiešame a pokvapkáme olivovým olejom. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia približne 20-25 minút. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na prílohu osmažíme na panvici šalotku, pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler, maslo, kari korenie, biele víno, troška vývaru a dusíme. Neskôr pridáme šošovicu a znova podusíme. Na záver dochutíme soľou, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a ešte trochou masla. Všetko dobre premiešame.
Ako ďalšiu prílohu opečieme nasucho kukuricu v rúre ( asi 10 minút), ochutíme maslom a soľou.

Šéfkuchár: Ondrej Jánoška | Recept z epizódy: 13. 05. 2018
Ingrediencie
- na mäso:
- cca 500 g kvalitnej odležanej sviečkovice
- soľ jemnozrnná
- soľ hrubozrnná
- korenie štyroch farieb
- olivový olej
- maslo
- 2 cesnaky v šupke
- na bataty:
- 2 bataty
- 2-3 PL hladkej múky
- červená mletá paprika
- čierne korenie
- korenie štyroch farieb
- hnedý cukor
- soľ
- olivový olej
- na jemno nastrúhaný parmezán
- petržlenová vňať
- na šošovicu:
- 3 šalotky
- 2 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 1/2 hrnčeka červenej lúpanej šošovice
- zeleninový vývar
- 100 ml suchého bieleho vína
- kari korenie
- soľ
- 2 PL masla
- 1 citrón
- petržlenová vňať
- +
- 2 kukurice na dekorovanie
- 1 PL masla
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame