Šošovicové karí - Tajomstvo mojej kuchyne

Šošovicové karí

Maspoma

Fitshaker VEČERA AKTIV

Cibuľku nakrájame nadrobno a zľahka opražíme na masle ghee.  Pridáme k nej mrazenú zeleninu, ochutíme korením karí, zázvorom a čili. Pražíme 2 minúty, potom pridáme opláchnutú šošovicu, pretlak a zalejeme vodou. Ak je zmes veľmi hustá, môžeme pridať viac vody. Varíme 30 minút  (alebo kým šošovica nezmäkne). Nakoniec pridáme kokosové mlieko (kto nemá rád, vynechá), med, kurkumu, osolíme a ešte chvíľku na miernom ohni varíme. Podávame s hnedou ryžou, jačmennými krúpami alebo celozrnným chlebom.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 10. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu