Srnčia terina - Tajomstvo mojej kuchyne

Srnčia terina

Decodom

Bravčový bôčik zomelieme spolu s pečienkami, polovicou slaninky a asi 1/3 srnčieho mäsa. K mäsu pridáme vajce, osolíme a okoreníme korením na divinu. Kuracie mäso zmixujeme s ľadom a časťou smotany a pridáme k zmesi. Rožok nakrájame, namočíme v zvyšku smotany a tiež pridáme.
Zvyšok slaninky a srnčieho mäsa nakrájame na drobné kocky a spolu s nakrájanými hubami, slivkami a pistáciami primiešame k mäsu. Formu na terinu vyložíme oravskou slaninkou, naplníme mäsovou zmesou a navrch uložíme ešte plátky slaninky. Vrch ozdobíme plátkami pomaranča, klinčekmi a bobkovým listom. Pečieme prikryté pri 100 stupňoch asi 1 hodinu. Hotové necháme vychladnúť do druhého dňa.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 10. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu