Ingrediencie
- 200 g bravčového bôčika,
- 100 g slaniny v celku,
- 150 g plátkov oravskej slaninky,
- 150 g kuracích pŕs,
- 350 g srnčieho stehna,
- 100 g kuracej pečienky,
- 100 g húb,
- 30 g pistácií,
- 80 g sušených sliviek,
- 1 rožok,
- 150 ml sladkej smotany,
- 1 vajce,
- 1 pomaranč,
- soľ,
- klinčeky,
- bobkový list,
- korenie na divinu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Srnčia terina
Bravčový bôčik zomelieme spolu s pečienkami, polovicou slaninky a asi 1/3 srnčieho mäsa. K mäsu pridáme vajce, osolíme a okoreníme korením na divinu. Kuracie mäso zmixujeme s ľadom a časťou smotany a pridáme k zmesi. Rožok nakrájame, namočíme v zvyšku smotany a tiež pridáme.
Zvyšok slaninky a srnčieho mäsa nakrájame na drobné kocky a spolu s nakrájanými hubami, slivkami a pistáciami primiešame k mäsu. Formu na terinu vyložíme oravskou slaninkou, naplníme mäsovou zmesou a navrch uložíme ešte plátky slaninky. Vrch ozdobíme plátkami pomaranča, klinčekmi a bobkovým listom. Pečieme prikryté pri 100 stupňoch asi 1 hodinu. Hotové necháme vychladnúť do druhého dňa.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 10. 2012
Ingrediencie
- 200 g bravčového bôčika,
- 100 g slaniny v celku,
- 150 g plátkov oravskej slaninky,
- 150 g kuracích pŕs,
- 350 g srnčieho stehna,
- 100 g kuracej pečienky,
- 100 g húb,
- 30 g pistácií,
- 80 g sušených sliviek,
- 1 rožok,
- 150 ml sladkej smotany,
- 1 vajce,
- 1 pomaranč,
- soľ,
- klinčeky,
- bobkový list,
- korenie na divinu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame