Srnčí chrbát s tekvicovým pyré - Tajomstvo mojej kuchyne

Srnčí chrbát s tekvicovým pyré

Decodom

Očistenú tekvicu nakrájame na stredne veľké kocky, uložíme na plech, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme pri 180 °Celzia domäkka. Upečenú tekvicu rozmixujeme, dochutíme soľou a do hotového pyré zašľaháme kúsok masla.

Ružičkový kel rozoberieme na jednotlivé lístky, ktoré krátko povaríme v osolenej vode a hneď zachladíme vo vode s ľadom.  Takto pripravené lístky kelu pred podávaním jemne ohrejeme na masle.

Umyté šampiňóny  sprudka opečieme na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja, pridáme soľ, mleté čierne korenie, znížime intenzitu ohňa a krátko orestujeme.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Srnčí chrbát očistíme a naporciujeme na zhruba 120g steaky. Rozpálime panvicu, pridáme pár kvapiek olivového oleja a steaky prudko opečieme zo všetkých strán. Potom stiahneme intenzitu ohňa a steaky dopekáme na panvici. Pred koncom pridáme cesnak, borievky a vetvičku rozmarínu. Krátko opečieme a pridáme maslo. Panvicu zložíme zo zdroja tepla a steaky vykúpeme v rozpustenom masle. Steaky osolíme, okoreníme, necháme chvíľu v alobale odležať a môžeme podávať.

Decodom

Šéfkuchár: Maroš Mrenica | Recept z epizódy: 09. 12. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu