Jelenie filety á la Turok - Tajomstvo mojej kuchyne

Jelenie filety á la Turok

Maspoma

Očistenú jeleniu sviečkovicu dáme na noc marinovať do podrvených jalovcov a olivového oleja. Pred tepelnou úpravou mäso pokrájame na 3 cm hrubé filety. Vodu privedieme k varu, osolíme a dáme variť tagliatelle. Na suchej rozpálenej panvici sprudka orestujeme mäso z každej strany. Popri ňom si upečieme aj slaninkové závitky so sušenou slivkou, ktorú sme si po marinovaní v portskom naplnili mandľou. Na hotové mäso poukladáme plátky vychladeného masla a zabalené v alobale dáme odpočívať na 5 minút do vyhriatej rúry. Na panvicu s výpekom hodíme uvarené gaštany, poprášime hladkou múkou a zastrekneme portským, v ktorom sa marinovali slivky.

Nastrúhame trocha kôry z pomarančov a šťavu vytlačíme do výpeku. Mierne osolíme a po zredukovaní na 1/3 objemu stiahneme z ohňa a pridáme hrsť čučoriedok. Na malej panvičke speníme na oleji cesnak, prihodíme hrsť listového špenátu a po krátkom restovaní vmiešame do tagliatelle. Mäso dochutíme vločkovou soľou a mletou zmesou korenia štyroch farieb, prelejeme redukciou a podávame s hniezdom špenátových tagliatelle dekorovaných sušenou slivkou v chrumkavej slaninke.

Maspoma

Šéfkuchár: Andrej Turok | Recept z epizódy: 12. 05. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu