Divinové rezne so šťuchanými zemiakmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Divinové rezne so šťuchanými zemiakmi

Maspoma

Mäso narežeme na plátky, naklepeme na tenko a sprudka opečieme na oleji. Rezne vyberieme a posypeme čiernym korením. Do výpeku pridáme nakrájanú slaninku, maslo, poprášime múkou a premiešame. Ďalej pridáme víno, vývar, soľ, čierne korenie, tymián,  Gabove divinové korenie, džem, med a omáčku zredukujeme. Očistené huby nakrájame na väčšie kúsky, opražíme na masle a ochutíme čerstvým rozmarínom. Pridáme do omáčky spolu s mäsom, dochutíme šťavou z citróna a čerstvým rozmarínom. Citrón narežeme na plátky,  z jednej strany obalíme v hnedom trstinovom cukre a na horúcej panvici skaramelizujeme.

Ako prílohu pripravíme šťuchané zemiaky. Nakrájanú cibuľku opečieme na oleji do hneda, pridáme uvarené zemiaky, ktoré popučíme.  Ďalej pridáme maslo, smotanu, nasekaný čerstvý kôpor, soľ a všetko premiešame.

Mäso servírujeme spolu s omáčkou ozdobené plátkom skaramelizovaného citróna, posypané nasekanou petržlenovou vňatkou a ako prílohu štuchané zemiaky.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 20. 02. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu