Diviak na šípkovej omáčke s chlpatými knedličkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Diviak na šípkovej omáčke s chlpatými knedličkami

Maspoma

Postup: Osolené mäso prešpikované slaninkou naložíme do marinády z červeného vína, čierneho korenia, bobkového listu, mrkvy, zeleru, borievok a rozmarínu aspoň na jeden deň. Na panvici rozpálime olej a opečieme diviaka, vyberieme ho a do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a rajčiny. Podusíme a k zelenine pridáme trocha medu. Medom potrieme mäso z diviaka a spolu so zeleninou ho vložíme do tlakového hrnca. Pridáme aj marinádu z červeného vína, vývar, prikryjeme a dusíme asi 40 minút. Keď je mäso hotové, do omáčky pridáme 4-5 PL šípkového lekváru a smotanu. Môžeme ju zahustiť Solamylom, ktorý predtým rozmiešame vo vode. Zeleninu v omáčke môžeme prepasírovať, rozmixovať, alebo ju nechať rozvarenú na malé kúsky .
Surové zemiaky nastrúhame a dobre z nich vytlačíme šťavu. Varené zemiaky pretlačíme, osolíme, pridáme do nich vajíčka a zmiešame ich so surovými zemiakmi. Podľa potreby pridávame múku. Zo zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré vkladáme do vriacej vody. Varíme ešte asi 5-6 minút po vyplávaní na povrch. Potom ich ponoríme do studenej vody a pred podávaním ich zohrejeme buď na pare, na panvici s rozpáleným maslom alebo znova v osolenej vriacej vode.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 15. 01. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu