Chrbát z divého zajaca na pyré z jesenej zeleniny so slaninkovým muffinom - Tajomstvo mojej kuchyne

Chrbát z divého zajaca na pyré z jesenej zeleniny so slaninkovým muffinom

Decodom

Sviečkovicu odblaníme a necháme voľne odležať pri izbovej teplote asi 20 min., zatiaľ si pripravíme jesennú zeleninu a muffiny. Mäso si krátko opečieme z každej strany na panvičke a dáme dopiecť na 180°C do rúry. Ihneď po vybratí kúsky mäsa osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a zabalíme do alobalu odpočívať na 5-10min. Na panvici si urobíme karamel, pridáme brusnice, červené víno a necháme redukovať. Potom pridáme odrezky zeleniny a na záver zmiešame s výpekom z mäsa. S touto omáčkou budeme prelievať sviečkovicu.

Jesenná zelenina: Tekvicu, mrkvu, zeler a petržlen očistíme, opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na rovnaké kocky. Potom zeleninu preložíme do plechu s alobalom, dochutíme soľou, tymiánom, čiernym korením a olivovým olejom. Pripravenú zmes prikryjeme a dáme piecť do rúry na 180°C a12 min. Upečenú zeleninu preložme, zalejeme divinovým vývarom a rozmixujeme. Tesne pred podávaním ešte zjemníme maslom a dochutíme.

Muffiny: Z múky, krupice, kypriaceho prášku a vajíčok si pripravíme stredne husté cesto, ktoré dochutíme soľou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Do pripraveného cesta primiešame na malé kocky nakrájanú slaninku, ktorú sme nechali vychladnúť, zmes rozdelíme do silikónových formičiek, necháme 15 min. postať a dáme piecť pri 180°C asi 12-15 min. Pri podávaní naleštíme horúcim maslom.

Decodom

Šéfkuchár: Juraj Struhár | Recept z epizódy: 16. 02. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu