Špagetové hniezda - Tajomstvo mojej kuchyne

Špagetové hniezda

Maspoma

V hrnci opražíme mladú cibuľku na olivovom oleji, pridáme na kocky nakrájané paradajky,  umytý a očistený špenát , bazalku a podusíme. Vajcia zmiešame so šľahačkou, ochutíme soľou, korením a vyšľaháme. Pridáme   nastrúhaný balkánsky syr a parmezán a ešte premiešame.   Špagety uvaríme v osolenej vode al dente a scedíme. Do špagiet pridáme špenátovú zmes a necháme chvíľku vychladnúť. Nakoniec primiešame vajíčkovo-smotanovú zmes. Formy vymastíme maslom a vysypeme strúhankou alebo použijeme spray. Hotovou zmesou naplníme formy a vrch  ozdobíme olivou, kúskom paradajky a nastrúhaným parmezánom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 170-180 stupňov Celzia približne 20-25 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 30. 09. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu