Batátové gnocchi s brokolicou a špenátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Batátové gnocchi s brokolicou a špenátom

Maspoma

Do vriacej osolenej vody vložíme na veľké kusy nakrájané bataty, ktoré varíme do zmäknutia. Bataty ošúpeme a vo väčšej miske roztlačíme na kašu. Ďalej zmiešame ricottu, parmezán, soľ a postupne začneme pridávať múku. Miešame, pokiaľ nám nevznikne konzistentné cesto, ktoré premiestnime na čistú pomúčenú dosku a vytvoríme  z neho malý bochník, ktorý rozdelíme na 4 kúsky a vytvarujeme šúľance, z ktorých budeme  krájať gnocchi  veľkosti asi 2 centimetrov. Vložíme  do vriacej osolenej vody a počkáme, kým vyplávajú na povrch. Na rozpálenej panvičke  zohrejeme maslo a olivový olej, do ktorého vložíme čili papričku a rozmarín. Následne vložíme uvarené gnocchi a smažíme ich do zlatista. Pridáme cesnak a trochu neskôr predvarené hlavičky brokolice, dochutíme čiernym korením a oreganom. Naposledy pridáme špenát a osolíme. Na panvičke  osmažíme slnečnicové semienka, ktorými ozdobíme hotové gnocchi.

Maspoma

Šéfkuchár: Barborka Přidalová | Recept z epizódy: 07. 02. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu