Zapečené bavorské klobásky so šalátom z kyslej kapusty - Tajomstvo mojej kuchyne

Zapečené bavorské klobásky so šalátom z kyslej kapusty

Maspoma

Zemiaky nakrájame na plátky (ak máme nové, necháme aj šupku) a naukladáme ich do pekáča alebo zapekacej misy, ktorú namiesto vymastenia vystelieme nakrájanou slaninkou. Osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme klobásky a opečieme. Cibuľu s cesnakom rozhádžeme na zemiaky, na vrch poukladáme klobásky, potrieme horčicou, na ktorú uložíme poslednú vrstvu zemiakov. Môžeme ešte podľa chuti troch dosoliť, dokoreniť, príp. pridať čili. Smotanu zmiešame s vajcami, nastrúhaným syrom, bylinkami a podľa chuti dosolíme a dokoreníme.   Zmesou zalejeme klobásky so zemiakmi. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút, resp. pokiaľ sa nám nevytvorí červená kôrka.

Kyslú kapustu premyjeme, pridáme na kocky nakrájané  jablká a cibuľu, nasekané vlašské orechy a všetko spolu zmiešame. Dochutíme olejom,  soľou, rascou, korením, čili, cukrom a octom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 30. 05. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu