Sárma - Tajomstvo mojej kuchyne

Sárma

Decodom

Do mletého mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, ryžu, asi ¾ konzervy paradajok a dochutíme korením, paprikou, soľou a čubricou. Môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Kapiu zalejeme teplou vodou a necháme postáť, aby zmäkla. Kyslé kapustové listy obvaríme a zrežeme z nich hrubé rebrá. Z mäsovej zmesi tvoríme rovnaké guľky a plníme kapie a listy. Na spodok pekáča dáme masť, tesne vedľa seba poukladáme mäsom naplnené listy a kapie, pridáme bobkový list, zalejeme zeleninovým vývarom a zvyškom drvených paradajok a vložíme do rúry piecť. Pečieme asi 1,5 hodiny pri 180 stupňoch. Podávame s chlebom a kyslou smotanou.

Decodom

Šéfkuchár: Magda Antalíková | Recept z epizódy: 13. 12. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.