Ingrediencie
- 500 g bravčového mletého mäsa
- 100 g uvarenej ryže
- listy z hlávky kvasenej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- sušená kapia
- 1 konzerva drvených paradajok
- zeleninový vývar
- mletá červená paprika (sladká aj štipľavá)
- čierne korenie
- bobkový list
- čubrica
- voda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sárma
Do mletého mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, ryžu, asi ¾ konzervy paradajok a dochutíme korením, paprikou, soľou a čubricou. Môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Kapiu zalejeme teplou vodou a necháme postáť, aby zmäkla. Kyslé kapustové listy obvaríme a zrežeme z nich hrubé rebrá. Z mäsovej zmesi tvoríme rovnaké guľky a plníme kapie a listy. Na spodok pekáča dáme masť, tesne vedľa seba poukladáme mäsom naplnené listy a kapie, pridáme bobkový list, zalejeme zeleninovým vývarom a zvyškom drvených paradajok a vložíme do rúry piecť. Pečieme asi 1,5 hodiny pri 180 stupňoch. Podávame s chlebom a kyslou smotanou.
Šéfkuchár: Magda Antalíková | Recept z epizódy: 13. 12. 2020
Ingrediencie
- 500 g bravčového mletého mäsa
- 100 g uvarenej ryže
- listy z hlávky kvasenej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- sušená kapia
- 1 konzerva drvených paradajok
- zeleninový vývar
- mletá červená paprika (sladká aj štipľavá)
- čierne korenie
- bobkový list
- čubrica
- voda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame