Ryža s bravčovými rebierkami babičky Teresy Romero - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryža s bravčovými rebierkami babičky Teresy Romero

Maspoma

Na 3 porcie:

Rebierka nakrájame, ochutíme soľou , čiernym korením a orestujeme na rozpálenom olivovom oleji  do zlatista. Pridáme papriku nakrájanú na kocky, fazuľové lusky a  orestujeme. Ďalej pridáme nadrobno nasekaný cesnak, údenú mletú červenú papriku, premiešame a len chvíľočku popražíme. Potom pridáme ošúpanú, nastrúhanú paradajku so štipkou šafránu a povaríme asi 5 minút. Do zmesi nasypeme ryžu a opekáme niekoľko sekúnd. Zalejeme vriacim kuracím vývarom a varíme  17 minút. Prvých 5 minút na vyššej teplote, potom teplotu znížime, občas premiešame  a nakoniec dochutíme rozmarínom, soľou a korením. Výsledkom bude krémová – šťavnatá ryža, ktorú je dobré skonzumovať hneď po príprave.

Maspoma

Šéfkuchár: Enrique García | Recept z epizódy: 22. 09. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu