Panenka v prošute s cukinovo - hríbovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Panenka v prošute s cukinovo – hríbovou omáčkou

Maspoma

Panenku osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na oleji. Vyberieme, chvíľu necháme vychladnúť a potrieme zmesou džemu s horčicou. Zapekaciu misu vyložíme plátkami prošuta, uložíme mäso a zabalíme. Trošku podlejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 140°C 25 minút, potom teplotu znížime na 100  – 110° C a dopekáme asi 60 minút.

Neošúpanú cukinu škrabkou nakrájame na tenké dlhé pásiky. Šampiňóny očistíme a  nakrájame, sušené hríby namočíme, po chvíli scedíme a tiež nakrájame. Na oleji a masle opečieme najskôr hríby, potom  cukinu, pridáme smotanou, dochutíme Dobrotou, čiernym korením a soľou. Hotovú omáčku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Zdenka Studenková | Recept z epizódy: 24. 04. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu