Ingrediencie
- 1 bravčová panenka vcelku
- 10 plátkov prošuta
- 2 PL brusnicového džemu
- 2 PL kremžskej horčice
- olej
- soľ
- čierne korenie
- na cukinovo - hríbovú omáčku:
- 1 malá cukina
- asi 10 šampiňónov
- hrsť sušených hríbov
- 2-3 PL kyslej smotany
- olej
- maslo
- petržlenová vňať
- zeleninové dochucovadlo Dobrota
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Panenka v prošute s cukinovo – hríbovou omáčkou
Panenku osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na oleji. Vyberieme, chvíľu necháme vychladnúť a potrieme zmesou džemu s horčicou. Zapekaciu misu vyložíme plátkami prošuta, uložíme mäso a zabalíme. Trošku podlejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 140°C 25 minút, potom teplotu znížime na 100 – 110° C a dopekáme asi 60 minút.
Neošúpanú cukinu škrabkou nakrájame na tenké dlhé pásiky. Šampiňóny očistíme a nakrájame, sušené hríby namočíme, po chvíli scedíme a tiež nakrájame. Na oleji a masle opečieme najskôr hríby, potom cukinu, pridáme smotanou, dochutíme Dobrotou, čiernym korením a soľou. Hotovú omáčku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Zdenka Studenková | Recept z epizódy: 24. 04. 2022
Ingrediencie
- 1 bravčová panenka vcelku
- 10 plátkov prošuta
- 2 PL brusnicového džemu
- 2 PL kremžskej horčice
- olej
- soľ
- čierne korenie
- na cukinovo - hríbovú omáčku:
- 1 malá cukina
- asi 10 šampiňónov
- hrsť sušených hríbov
- 2-3 PL kyslej smotany
- olej
- maslo
- petržlenová vňať
- zeleninové dochucovadlo Dobrota
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame