Panenka so slivkovou omáčkou a grilovaným baklažánom - Tajomstvo mojej kuchyne

Panenka so slivkovou omáčkou a grilovaným baklažánom

Decodom

Bravčovú panenku rozrežeme a jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Do stredu vložíme sušené slivky a zatočíme do rolády. Roládu obalíme šunkou tak, aby sa neotvárala. Na panvici rozpálime olej a panenku opečieme z oboch strán. Zakryjeme a ešte dopekáme asi 30 minút. Roládu vyberieme, do výpeku dáme slivkový lekvár, premiešame a pridáme aj šľahačkovú smotanu a varíme do zhustnutia. Baklažán nakrájame na kolieska a opečieme na panvici nasucho.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Panenku podávame s opekaným baklažánom preliatu omáčkou, môžeme pridať aj rukolu a poľníček.

Decodom

Šéfkuchár: Marta Bačíková | Recept z epizódy: 10. 06. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu