Bravčová panenka v slaninovej mreži - Tajomstvo mojej kuchyne

Bravčová panenka v slaninovej mreži

Decodom

Panenku  osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orechom. Plátky slaniny nakrájame na pásiky a postupným prekladaním  vytvoríme mriežku. Panenku prudko opečieme na oleji z oboch strán, mäso preložíme na pripravenú slaninovú mrežu a zabalíme. Vložíme do vyhriatej rúry na 5-7 minút, príp. podľa potreby, aby sa slaninka zapiekla. Na záver poukladáme na vrch plátky masla. Do výpeku z mäsa pridáme tiež  maslo a necháme rozpustiť, aby sa vytvorila šťava.

Mrkvu  škrabkou najprv očistíme a  následne nakrájame na tenké plátky, ktoré povaríme 1-2 minúty vo vriacej vode, do ktorej sme pridali 1 PL cukru. Mrkvu scedíme a ešte do teplej primiešame med.

Očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vo vode mäkka. Roztlačíme, vmiešame  maslo, bryndzu a podľa potreby zriedime horúcim mliekom.

Decodom

Šéfkuchár: Milan Baňák | Recept z epizódy: 24. 02. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu