Bravčová panenka s jablkami a javorovým sirupom - Tajomstvo mojej kuchyne

Bravčová panenka s jablkami a javorovým sirupom

Decodom

Cibuľu nakrájanú na mesiačiky spolu s jablkami na kocky opečieme na oleji, pridáme javorový sirup, trochu octu a jablkový džús a spolu varíme pár minút. Sirup, ocot a džús pridávame podľa chuti len v malom množstve, aby vznikla omáčková konzistencia.

Panenku vcelku osolíme, okoreníme a  opekáme na panvici cca 8-10 min. Do zapekacej misy dáme uvarenú omáčku, na ňu položíme mäso, potrieme ho horčicou a čerstvým rozmarínom a pečieme pri 220°C cca 10-12 min. Ako prílohu môžeme podávať opečený chlieb.

Decodom

Šéfkuchár: Jakub Rybárik | Recept z epizódy: 21. 06. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.