Bravčová panenka s hubovým ragú, pikantná quinoa so zeleninou - Tajomstvo mojej kuchyne

Bravčová panenka s hubovým ragú, pikantná quinoa so zeleninou

Decodom

Umyté mäso osušíme, naložíme do oleja s tymianom, čiernym korením a necháme postáť asi 1 hod. Osolíme a v horúcom tuku pri vysokej teplote kotlety opekáme 6 minút z každej strany. Hotové kotlety zabalíme do alobalu.

Quinou premyjeme a varíme v dvojnásobnom množstve zeleninového vývaru, kým neabsorbuje všetku tekutinu. Zeleninu očistíme, nakrájame, dáme na panvicu a opekáme 5 minút. Pridáme zeleninový vývar, soľ, polovicu petržlenovej vňate, citrónovú šťavu, zázvor, korenie. Keď zelenina začne vrieť, pridáme quinou a dobre premiešame. Na záver dáme ešte zvyšok petržlenovej vňate.

Huby nakrájame na väčšie kúsky. Šalotku nakrájame najemno a orestujeme na masle, pridáme huby, nasekanú šalviu a chvíľu restujeme. Pridáme Demi-glace, víno a redukujeme, dochutíme a zjemníme maslom. Podávame Bravčovú panenku s hubovým ragú, pikantnou quinoou a zeleninou.

Decodom

Šéfkuchár: Adam Máčik | Recept z epizódy: 03. 11. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu